I’m perfect-ions-

Tekijä:

Emma Mikkonen

Teoksen valmistumisvuosi:

2021

Koko:

53 x 77 cm

Teoskuvaus:

"I’m perfect-ions-" on kolmen grafiikan vedoksen muodostama teossarja. Se pohtii täydellisyyden tavoittelun ongelmallisuutta ja identiteetin muodostumista.

"Imperfections I" ja "Imperfections II" kuvaavat ihanteellisuutta ja samankaltaisuudessaan saavat kyseenalaistamaan niitä muotteja, joihin ihmisen oletetaan asettuvan. Kuka määrittelee, mikä on kaunista tai täydellistä? Miksi kaikkien pitäisi pyrkiä samankaltaisuuteen? Mikä tekee meistä yksilöitä?

"I'm perfect-ions-" on kuvaus siitä, mitä joukosta erottumisesta voi syntyä. Teos on revitty osiin, arpinen, kursittu vaivalla takaisin kokoon. Vaikka se mahtuu edelleen samoihin raameihin, se ei ole enää entisensä. Meidät hajottavat niin helposti toisten sanat ja katseet, ja toisinaan revimme itse itsemme rikki, kun emme pidä itseämme tarpeeksi täydellisinä. Mutta nämä kokemukset kasvattavat meitä, ja voivat tehdä meistä erityisiä ja vahvempia. Teos on ymmärrys siitä, että erilaisuudesta huolimatta olemme kauniita ja täydellisiä juuri sellaisena kuin olemme.

Teossarja valmistui kokeellisen grafiikan kurssilla, ja sen tekniikkana on carborundum. Kaikki kolme teosta on vedostettu samalla laatalla, mutta värejä varioiden ja eri tavalla puhdistamalla. Teoksessa "I'm perfect-ions-" on vedostettu laatta useampaan kertaan päällekkäin tummemman värin saavuttamiseksi. Paperi on Hahnemühle-syväpainopaperia.

Vieritä ylös