Näyteikkunan ohjeet

Näyteikkunan Q&A

Voinko tehdä oman profiilin Näyteikkunaan?

Kyllä, jos olet 13-28 -vuotias. 

Mitä Näyteikkunassa mukana oleminen tarkoittaa?

Näyteikkuna on paikka, jossa voit esitellä taidettasi. Voit koota sinne omat suosikkiteoksesi ja kertoa itsestäsi taiteen tekijänä. Pystyt hyödyntämään Näyteikkunaa esimerkiksi taiteesi esittelyssä muualla. Tekijäprofiili Näyteikkunassa on taiteilijamatrikkelin ja portfolion sekoitus.

Sinun tulee luoda sivustolle oma tekijäprofiili. Luo tekijäprofiili tämän linkin kautta.

Luomalla oman tekijäprofiilin et sitoudu muuhun Nuori Taiteen tai Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön toimintaan. 

Pysyvätkö teosten tekijänoikeudet minulla?

Kyllä. Teosten tekijänoikeus ja käyttöoikeudet pysyvät sinulla. 

Kuvasto.fi vastaa! Minkään verkkosivujen käyttöehdot eivät voi kumota taiteilijan tekijänoikeutta ellei tilannetta tulkita sopimukseksi. Tällaisia tilanteita voi olla esimerkiksi jotkin kilpailusäännöt, joissa saattaa olla sopimuksen piirteitä. Sivustojen käyttöehdot hyväksymällä tekijä yleensä antaa sivustolle käyttöoikeudet lataamiinsa kuviin, mutta se edellyttää tosiaan käyttöoikeuksien maininnan käyttöehdoissa.

Mikäli Nuori Taide tai sen taustaorganisaatio Lasten ja nuorten taidekeskus on kiinnostunut teoksestasi, sinuun ollaan yhteydessä erikseen.

Onko Näyteikkunassa esillä teoksiasi, joita et ole itse ladannut sinne? Ole silloin yhteydessä nuoritaide(at)artcentre.fi. Muista aina jakaa vain sellaista materiaalia, mihin sinulla on tekijänoikeus ja käyttöoikeus!

Maksaako oman profiilin luominen?

Ei. Tekijäprofiilin luominen ja Taide\Folio -sivuston käyttäminen on maksutonta.

Saako tätä kautta lisää seuraajia Instagramiin ja muualle someen?

Sinulla on mahdollisuus lisätä sivulle linkki esim. omalle Instagram-tilillesi, mutta emme lupaa seuraajamäärän kasvua.

Taide\Folio -sivulla ei kilpailla tykkäyksistä tai seuraajista.

Minulla on tosi erilaisia teoksia. Esimerkiksi maalaan, valokuvaan, teen neulegraffitia ja koodaan. Pitääkö minun luoda näille kaikille oma profiili?

Ei tarvitse. Toimit Näyteikkunassa taiteen tekijänä, joten voit esitellä samassa profiilissa eri tekniikoilla tehtyjä teoksia.

Mitä tietoja minun kannattaa jakaa Näyteikkunassa?

Emme suosittele henkilökohtaisten tietojen, kuten puhelinnumeron tai osoitteen jakamista Näyteikkunassa. Taiteesta ja tekemisestäsi voit kertoa sen verran kuin haluat.

Kirjautumistiedot eivät ole julkisia ja voit itse valita haluatko ottaa käyttöösi yhteydenotto-painikkeen. Mikäli olet epävarma sinulle tulleesta yhteydenotoista voit olla yhteydessä Nuori Taiteeseen sähköpostilla nuoritaide(at)artcentre.fi.

Palaa tästä linkistä Taide\Folion etusivulle.

Scroll to Top