Yleistä Taide\Foliosta

Tervetuloa! Taide\Folio on nuorten taiteen tekijöiden, taiteesta kiinnostuneiden ja taiteesta innostuvien ikioma nettisivu.

Lue säännöt huolella ennen sivuston käyttöönottoa ja rekisteröitymistä. Näin takaamme kaikille hyvän kokemuksen ja mielen. Voit lukea keskusteluja Ilmoitustaululla ja tarkastella muiden luomia taiteilijaprofiileja Näyteikkunassa rekisteröitymättä.

Säännöt

Mikä Taide\Folio -sivusto on?

Ota ensi askeleesi Taide\Foliossa.

Nettisivu on suunnattu

  • nuorille taiteen tekijöille sekä taiteesta kiinnostuneille ja innostuville nuorille,
  • nuorten kanssa työskenteleville aikuisille ja
  • muille taidemaailmassa toimiville.

Tervetuloa!

Sivustolta löytyvä Ilmoitustaulu on paikka keskustelulle ja ajatusten vaihdolle. Näyteikkuna tarjoaa maksuttoman alustan, missä nuoret voivat rohkeasti esitellä omaa taidettaan ja kertoa itsestä taiteen tekijöinä.

Tämä on turvallinen tila jokaiselle! Taide\Foliossa jokainen kävijä saa olla oma itsensä ja kaikkien tulee kunnioittaa tätä. Noudatetaan hyviä käytöstapoja ja kirjoitetaan asiallisesti. Suositus: kohtele muita kuten toivot muiden kohtelevan sinua. Ota huomioon, että osa käyttäjistä on alle 18-vuotiaita.

Taide\Folion käyttöä moderoidaan. Ylläpito valvoo sääntöjen noudattamista ja poistaa sääntöjen vastaisia sisältöjä sekä tarvittaessa estää epäasiallisesti toimivan käyttäjän. Ilmoitustaululla voit myös itse ilmoittaa epäasiallisista viesteistä klikkaamalla “Report” -painiketta viestien alla. 

Hyvä ilmapiiri on meidän kaikkien vastuulla.

Saako tätä kautta ystäviä?

Mahdollisesti! Netti tuo ihmisiä yhteen ja Taide\Folio on oiva paikka löytää samanhenkisiä ja samoista asioista kiinnostuneita kavereita. Netissä kohdatut ihmiset voivat muuttua ystäviksi, kun molemmat kunnioittavat toisiaan ja toistensa rajoja.

Mikäli päätät tavata netissä tutuksi tulleen, muista seuraavat:

  • Kerro tapaamisesta jollekin läheiselle, mielellään turvalliselle aikuiselle.
  • Sopikaa, että näette ensimmäiset kerrat julkisella paikalla. 
  • Tutustukaa rauhassa netissä ennen näkemistä.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Nuorten nettiin on kootu hyvät vinkkipankit aiheesta, joihin kannattaa tutustua: 

MLL: Netissä tutuksi tulleen tapaaminen ensikertaa.

MLL: Kavereita netistä.

Täällä sitoudut yhdenvertaisuuteen

Meitä on monenlaisia ja se on rikkaus. Taide\Folio on nettisivusto kaikille taiteesta kiinnostuneille ja kaikilla on oikeus käyttää sitä. Emme hyväksy minkäänlaista rasistista kommentointia, syrjintää tai vihapuhetta. Kaikki siihen viittaava poistetaan. Kunnioitetaan toisia ja toisten töitä, vaikka mielipiteet eriäisivätkin. 

Älä kiusaa.

Älä tuomitse.

Älä väheksy.

Jos mietit, onko tämä asiallinen kommentti vai ei, jätä se julkaisematta.

Taide\Folio on SYRJINNÄSTÄ VAPAA ALUE.

Auta muita tekemään hyviä valintoja

Taide\Folion käyttäjänä voit kertoa ja jakaa omia kokemuksia taiteen parista. Ilmoitustaululla voi pyytää neuvoja pulmiin ja tukea taiteelliseen työskentelyyn. Voit myös olla suureksi avuksi toisille. Muista, että tarjottu apu on Taide\Folion muilta käyttäjiltä. Täällä, kuten joka paikassa muuallakin netissä, tulee hyödyntää medialukutaitoa. Jos kohtaa epäilyttäviä avuntarjouksia tai -pyyntöjä, ilmoita niistä ylläpitäjälle report-painikkeen kautta.

Muista tekijänoikeudet

Jaa ainoastaan itse tekemääsi sisältöä! Jos jaat jonkun muun tekemää sisältöä, niin varmista että sinulla on varmasti lupa tähän tekijänoikeuden haltijalta. Jos sinulla ei ole lupaa jakaa tai käyttää muiden tekemää sisältöä, rikot tekijänoikeuslakia.

Jos tekijänoikeudet ovat sinulle vieraita, tutustu niihin. Ne on tehty meidän jokaisen eduksi, ja on hyvä ymmärtää, mitä oikeuksia sinulla ja muilla on. Esimerkiksi tekijanoikeus.fi-sivustolla on hyvin koottu tietoa asiasta. Voit tutustua tekijanoikeus.fi- sivustoon tämän linkin kautta.

Noudata lakia

Taide\Foliossa pätevät kaikki Suomen lait. Ylläpito ohjaa kaikki epäilyt poliisille tutkittavaksi, mikäli on syytä epäillä mitään rikollista toimintaa tai sellaisen suunnittelua.

Taide\Folio, kuten muutkin Nuori Taide toimintaa ohjaa nuorisolaki ja siihen kirjatut arvot, joiden lähtökohtia on muun muassa yhteisvastuu, kulttuurinen moninaisuus, kestävä kehitys ja moninainen yhteistyö.

Hyvän maun rajat ja muuta huomioitavaa

Taide\Folio on yhteinen ja avoin paikka kaikille 13–28 -vuotiaille. Käyttäjien laaja ikäjakauma tulee jokaisen pitää mielessä, etenkin silloin, jos teoksissa esiintyy:

Alastomuutta

Väkivaltaa

Erotiikkaa

Rasismin kommentointia

Päihteiden käyttöä

Voimakasta kielenkäyttöä

Opettajat ja ohjaajat, taidemaailma sekä ammattitaiteilijat

Taide\Folio taipuu moneen.

Opettajat ja ohjaajat, ota vinkit talteen kuinka Taide\Foliota pystyy käyttämään osana opetusta tai sen tukena. Klikkaa tästä vinkkeihin.

Taidemaailma, löydä ensimmäisenä tulevaisuuden starat! Klikkaa tästä ja löydä keinoja kuinka voit hyödyntää sivustoa työssäsi taiteen parissa.

Ammattitaiteilija, inspiroidu nuorten taiteesta! Klikkaa tästä ja löydä vinkkejä kuinka voit hyödyntää sivustoa.

Vielä!

Nuoritaidefolio.fi -sivusto on osa Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön Nuori Taide toimintaa, johon kuuluvat lisäksi muun muassa valtakunnalliset Nuori Taide -tapahtumat.

Ylläpitäjät eivät allekirjoita kaikkea sivustolta löytyvää: käyttäjien mielipiteet, kommentit ja ajatukset eivät välttämättä edusta omaa ajatteluamme. Nuori Taiteen ja Taide\Folion toiminta on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ja sitä ohjaa nuorisolaki.

Käyttäjänä myönnät Nuori Taiteelle oikeuden editoida, kopioida, julkaista tai olla julkaisematta materiaalia, jonka olet laittanut sivustolle. Huomioithan, että ylläpito ei voi vaikuttaa siihen, että Ilmoitustaulun keskustelut voi näkyä Googlen hakutuloksissa jonkin aikaa poistamisen jälkeenkin.

Sivuston käyttöehdot.

Sivuston tietosuojaseloste.

Sivuston saavutettavuusseloste.

Scroll to Top