Glorious Raiding

Teoksen valmistumisvuosi:

2022

Koko:

30cm x 40cm

Teoskuvaus:

"Karhun mielenne palavat ihmisruumiissa.
Fenrir-suden pojat vapautuvat lihastanne.
Sudet ulvovat Odinin myrskyssä.
Soturit kaatuvat karhun kynsien iskiessä.
Taistelemme tiemme Valhallaan!

Kunnes palaamme ihmishahmoon, juomme pelottomina vihollisverta.
Yhdessä raivoamme sotatantereilla!
Sodan jumala määrää meitä.
Muuntukaa, veljet.
Herätköön raivonne, berserkit!"

Britannian saarilla oli aikoinaan suuria määriä aarteita. Ne pysyivät turvassa luostareiden ja kirkkojen suojissa varsin pitkään, sillä kukaan tuskin uskaltaisi ryöstää Herran taloa. Suojeleehan Jumala nyt sentään omaa temppeliään.
Vuonna 793, kuitenkin viikinkien valtakausi alkoi Lindisfarne saaren luostarin ryöstöllä. Pohjolan väki huomasi, että Brittien saarilla oli enemmän, suhteellisen vartioimattomia resursseja ja aarteita, kuin mitä mies jaksaa kantaa. Viikinkien aikakausi kesti vuoteen 1066 asti, kunnes Englannin kuningas Harald Godwinin poika hävisi normannien armeijaa johtaneelle Vilhelm Valloittajalle.
Viikinkien ryöstöretket ja kaupankäynti ylettyivät aina Pohjois-Amerikasta Jerusalemiin saakka. Viikingeistä ja heidän kulttuurista ei tosin tiedetä kovin paljon, sillä he eivät kirjoitelleet yhtä paljon, kuin runoilivat. Tämän takia suurin osa viikinkeihin liittyvästä tiedosta on saatu eurooppalaisilta, jotka kirjoittivat viikingeistä, murhanhimoisina ryöstelijöinä, jotka veivät niin hopeaa, kuin naisia ja lapsia kauas pohjoiseen uhrattavaksi demoneille.

Myynnissä

Scroll to Top