Loki ja Sleipnir

Teoksen valmistumisvuosi:

2023

Koko:

A4

Teoskuvaus:

Eräänä päivänä jumalten maille saapui jättiläinen, joka oli kiertävä rakennusmestari. Hän tarjoutui rakentamaan kolmen talven aikana korkean muurin jumalten maiden ympärille. Palkaksi työstä hän vaati auringon ja kuun sekä puolisokseen rakkauden jumalattaren, Freyjan. Jumalat harkitsivat rakennusmestarin tarjousta ankarasti, sillä he tarvitsisivat muuria suojakseen, mutta he pitivät hintaa liian korkeana ja vaativat, että rakennusmestari tekisi työn yhden talven aikana. Jumalat pitivät tehtävää mahdottomana, mutta he laskivat, että jos jätti suostuu tarjoukseen, he voisivat saada lähes valmiin muurin maksamatta mitään. Rakennusmestari suostui tarjoukseen sillä ehdolla, että saisi käyttää juhtanaan nopeaa ja vahvaa hevostaan, Svadilfaria. Tähän ehtoon jumalat suostuivat.
Svadilfari osoittautuikin oivaksi avuksi isännälleen ja työ edistyi erinomaisesti. Muurin noustessa ja määräajan lähestyessä jumalat alkoivat pelkäämään, että menettäisivät sekä Freyjan että auringon ja kuun. Silloin jumalat vaativat, että viekas Loki keksisi keinon jolla jättiläinen saataisiin epäonnistumaan tehtävässään. Loki muutti itsensä tammaksi ja vietteli Svadilfarin kauas pois työmaalta. Ilman hevostaan rakennusmestari ei kyennyt saamaan työtään valmiiksi ajoissa, eikä saanut palkkaansa. Petoksen aavistanut jättiläinen raivostui ja hyökkäsi jumalia vastaan, mutta silloin Thor iski ja murskasi jätin kallon vasarallaan pieniksi muruiksi.
Jonkin ajan kuluttua Loki synnytti tumman varsan, joka kasvoi kaikista hevosista nopeimmaksi ja vahvimmaksi. Odin otti hevosen ratsukseen ja se sai nimekseen Sleipnir.

Scroll to Top