Sigrdrifa The Valkyrie

Teoksen valmistumisvuosi:

2022

Koko:

30cm x 40cm

Teoskuvaus:

Surmattuaan lohikäärmeen, Fafnirin, Sigurd keräsi tämän perinnön ja ratsasti Hindarfjall tunturille, Odinin korppien opastamana. Tunturilla asui valkyyria, Brynhildr, joka tunnettiin silloin nimellä Sigrdrifa.

"Tunturilla Sigurd näki suuren valon, niinkuin siellä palaisi tuli, ja taivaalle nousi kajastus. Kun hän tuli likelle, niin siellä oli kilpilinna ja siinä pystyssä sotamerkki. Sigurd meni kilpilinnaan ja näki, että siellä nukkui soturi täydet sotavarusteet yllään. Hän riisui ensi töikseen tämän päästä kypärän. Silloin hän huomasi, että siinä olikin nainen. Haarniska oli niin tiukka kuin kiinni kasvanut. Hän otti silloin miekkansa ja viilsi haarniskan auki kaula-aukosta alas asti ja samaten molemmista hihoista. Sitten hän riisui naiselta haarniskan, ja silloin tämä heräsi, ja hän nousi istumaan ja näki Sigurdin ja sanoi:

Kuka halkaisi haarniskan?
Kuinka herään?
Kuka katkoi kahleeni,
kalpeanharmaat?

Sigurd lausui:

Sigmundrin poika -
Sigurdin miekka
on ruokkinut äsken
ahnaat korpit.

Sigurd istuutui ja tiedusteli hänen nimeään.
Hän otti silloin täyden simasarven ja tarjosi Sigurdille muistomaljan:

Terve, päivä!
Terve, päivän pojat!
Terve, yö ja yön sisar!
Lempeät silmät
te luokaa tänne
ja voittomme varmistakaa!

Terve, aasat!
Terve, aasattaret!
Terve, sinä mainio maa!
Puhetaito ja viisaus
tulkoon meille,
elinpäiviksemme parantava käsi!

Hän sanoi nimekseen Sigrdrifa ja hän oli valkyyria. Hän kertoi, että kaksi kuningasta oli sotinut: toinen oli nimeltään Hjalmgunnar, hän oli iäkäs ja mahtava soturi ja Odin oli luvannut hänelle voiton.
Sigrdrifa kaatoi taistelussa Hjalmungunnarin, mutta Odin pisti rangaistukseksi häntä uniokaalla ja sanoi, ettei hän vastedes koskaan saisi määrätä voittoa taistelussa, ja sanoi myös, että hänen oli mentävä naimisiin - mutta minä sanoin hänelle että olin tehnyt valan, etten ikinä menisi naimisiin kenenkään kanssa joka tietäisi mitä pelko on."
-Eddan Sankarirunot
Sigrdrifan Laulu

Scroll to Top