Tuliratsastus

Teoksen valmistumisvuosi:

2022

Teoskuvaus:

Valkyyria Sigrfrida, joka tunnettiin nyt nimellä Brynhildr oli vapaunut kahleistaan Sigurdin ansiosta. Nyt tämä halusi itselleen miehen, joka ei tunne pelkoa. Sigurd ja tämän läheinen ystävä ja suuri soturi Gunnar ratsastivat nyt Brynhildrin luo, sillä Gunnar halusi hänet vaimokseen.

"Sitten hän sanoi neidon talon olevan vähän matkan päässä ja arveli tämän suostuvan ainoastaan sille miehelle, joka ratsastaisi taloa ympäröivän palavan tulen halki.
Gunnar kannusti hevostaan tulta kohti, mutta hevonen kavahti taaksepäin.
Sigurd kysyi: "Miksi peräydyt, Gunnar?"
Gunnar vastasi: "Hevonen ei suostu juoksemaan tuleen.", ja hän pyysi, että Sigurd lainaisi hänelle hevostaan, Grania.
"Saat toki", sanoi Sigurd.
Gunnar ratsasti nyt tulta kohti, mutta Grani ei suostunut siihen menemään. Gunnar ei siis voinut ratsastaa tulen halki. Sigurd ja Gunnar vaihtoivat nyt hahmoa, niinkuin Grimhildr oli heille opettanut. Sitten Sigurd ratsasti ja hän kiinnitti jalkoihinsa kultaiset kannukset. Grani juoksi tuleen, kun se tunsi kannukset. Silloin kuului valtava jyrinä, kun tuli alkoi raivota ja maa tärisi. Liekit nousivat taivaalle. Tätä ei ollut vielä kukaan uskaltanut tehdä, ja oli kuin hän olisi ratsastanut pimeydessä. Sitten tuli laskeutui, ja hän astui ratsailta ja meni sisälle taloon."
Tuliratsastus
Völsungasaga luku 29.

Sigurd, joka oli ottanut Gunnarin hahmon, antoi Brynhildrille morsiuslahjaksi Gunnarin kaatamia sotureita. Useita öitä he viettivät yhdessä, mutteivat sängyssä toisiinsa päin kurottaneet.

Scroll to Top